19/11

HOT MILK / UK

Datum: 19.11.2024
Doors: 19:00
Start: 20:00
Předprodej: 550 Kč na webu Futura a na GoOut.net

Hot Milk jsou emo power-popová kapela z anglického Manchesteru. Jim a Han se potkali v baru v Northern Quarter v roce 2016, rychle se spřátelili a od té doby spolu žijí. To, co začalo nad lahví vína a akustickou kytarou v obýváku, zatímco venku lilo jako z konve, se rychle stalo jejich neřestí a způsobem, jak přežít každodenní život. Manchesterské počasí spolu s jejich vytrvalou touhou dělat muziku znamenalo, že se z jedné písničky rychle stalo několik singlů a v neposlední řadě i debutové album, které vydali minulý rok.

Hot Milk vždycky věděli, že až přijde čas nahrát debutové album, musí na to být připraveni. Mělo se stát dosud nejhlasitějším prohlášením o tom, kdo jsou a za čím si stojí, a příležitost, jak se prosadit mezi špičkami britské rockové scény.

Ke svému debutu se vydali vyhlídkovou cestou, kterou si vydláždili třemi úspěšnými EP – Are You Feeling Alive? z roku 2019, I JUST WANNA KNOW WHAT HAPPENS WHEN I’M DEAD z roku 2021 a The King And Queen Of Gasoline z roku 2022. Neustálý proud nových songů znamenal, že se Hot Milk nikdy nedostali mimo záři reflektorů a pódia, která nazývají svým domovem. Jejich vzestup se neustále zrychluje, takže zazářili jako support Foo Fighters, na hlavní pódiu Readingu, Rock for People nebo na svých headline koncertech v kultovním londýnském KOKO a v O2 Ritz s kapacitou 1 500 diváků. Zásadní ale je, že se díky promyšlenému a neunáhlenému výstupu ke slávě zvládli v hudebním průmyslu zorientovat a najít si svůj nezaměnitelný styl.

Zobrazit program