15/10

1349 / NO + KAMPFAR + AFSKY

Datum: 15.10.2024
Doors: 19:00
Start: 20:00
Předprodej: 744 Kč na webu Futura a GoOut.net, 690 Kč na webu Obscure.cz
Cena na místě: 750 Kč

Norští 1349 mají hudebně i vizuálně kořeny v druhé vlně norského black metalu. Jejich zvuk je plný bzučících kytar, hojných blastbeatů, satanistických textů a nečistých vokálů. Jejich rané nahrávky jako „Liberation“ nebo „Beyond the Apocalypse“ jsou prosáklé charakteristickou nízkou produkcí a fanoušky si získaly díky někdy až přehnané fyzičnosti a agresivitě. Těmto svým zvukovým a estetickým počátkům a své identitě zůstávají 1349 stále blízko, jak dokazuje například album „Massive Cauldron of Chaos“ z roku 2014.

Ve Futuru je doplní taktéž norská formace Kampfar, jejíž název pochází ze starobylého severského bojového pokřiku. Tato sebejistá kapela už skoro 30 let vedená majitelem zabijáckého hlasu Dolkem má atmosférou blízko třeba k Enslaved, ale ve svém pagan blacku, kde se promítá též neoklasika či vikingský folk, neubírá na obrátkách ani v momentech, kdy se přechází do majestátních hymnických pasáží.
Večer otevře sólový projekt Afsky Oleho Luka, který vychází z tradičního black metalu a mísí v něm prvky lidové hudby a doomu, divokosti a melancholie.

Zobrazit program